Awinbono

 

 

 

 

Sinds een aantal jaren is Stichting Awinbono een vast gezicht op Gemert Mert ‘een bron voor anderen’. Het afgelopen jaar is er weer veel bereikt in Ghana. De echokliniek, het laboratorium en de apotheek blijven groeien. Momenteel worden er maandelijks tussen de 40 en 60 echo’s verricht! Waar we vooral ook blij mee zijn is dat de cliënten zich gehoord voelen en de zorg als prettig ervaren.

Nu onze eerste locatie (echo, laboratorium en apotheek) in Bongo zichzelf draaiende kan houden, is het tijd voor een volgende stap. Op vraag van de lokale overheden, wordt de kliniek uitgebreid met een polikliniekkamer. Hier kunnen consulten plaatsvinden voor cliënten met algemene gezondheidsklachten. Er is dit voorjaar gestart met de renovatie van het gebouw om een kamer gereed te maken. Verwacht wordt dat dit het einde van de zomer is afgerond.

Foto: renovatie van de spreekkamer in Bongo

 

 

 

 

Een ander groot project waar we mee bezig zijn, is de voorbereiding voor de bouw van een kraamkliniek in Balungo. Balungo is een dorpje op ongeveer 8 kilometer Bongo, waar geen gezondheidsvoorzieningen zijn. In 2017 zijn de eerste twee polikliniekkamers gebouwd en is er watervoorziening aangelegd.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanleggen van de watervoorziening in Balungo bij de kliniek          Eerste twee kamers van de kraamkliniek in Balungo

 

In december 2017 heeft Stichting Awinbono een aanvraag ingediend bij Stichting Wilde Ganzen om de hele kraamkliniek te bouwen en deze aanvraag is goedgekeurd! Hierdoor zal de kliniek straks bestaan uit kraam- en polikliniek.In totaal is er een bedrag van bijna 50.00 euro nodig. En we zijn blij dat de fondsenwervende activiteiten goed verlopen. We hebben nu al 24.000 euro geworven!

 

Eén van de fondsenwervende activiteiten is de verkoop van prachtige handgemaakte rieten manden. Ze worden geweven door vrouwengroepen uit de dorpen rondom de klinieken. Omdat ze handgemaakt zijn, is elke mand verschillend van kleur en patroon. Op de foto ziet u een voorbeeld van enkele manden.

Kom tijdens de markt vooral even langs bij de kraam van Stichting Awinbono om de manden te bekijken.

Voor meer informatie over de stichting kijkt u op de website van Awinbono

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved.